Kongremizde yayınlanan tüm bildirilerin listesi aşağıda belirtilmiştir. Bildiri içerikleri için kongre kitapçığı incelebilir. Bildiri gönderen tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunar, başarılarının devamını dileriz.

 

AKDENİZ BÖLGESİNİN ÖNEMLİ BİTKİLERİNDEN MENENGİÇ
ALTERNATİF BİR BİTKİSEL YAĞ: KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI
ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERE SAHİP DOĞAL BOYALAR
APPLICATIONS OF BIOSENSORS IN DETERMINATION OF ANTIOXIDANT CAPACITY OF FOODS & BEVERAGES
ATIŞTIRMALIK BARLARIN TÜKETİCİ VE ÜRETİCİ TRENDLERİ VE EUROMONITOR VERİLERİ
AVOKADO VE ÇEKİRDEĞİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
AYDIN’DA YETİŞTİRİLEN FARKLI İNCİR KÜLTÜVARLARINDAN ELDE EDİLEN SÜTLERİN İNSAN PROSTAT KANSER HÜCRELERİ  ÜZERİNDEKİ SİTOTOKSİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI
BALIK İŞLEME ATIĞI YAĞI EMÜLSİYONUNUN KARAKTERİZASYONU
BAZI DOĞAL BİLEŞİKLERİN KANDİDA TÜRLERİNDE APOPTOTİK VE ANTİİNFLAMATUAR ETKİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI
BİR ENKAPSÜLASYON TEKNİĞİ OLARAK KOASERVASYON
BİTKİ ÇAYLARININ TÜKETİMİNİN HEMATOLOJİK PARAMETRELER ÜZERİNE MUHTEMEL ETKİLERİ
BİTKİSEL ATIKLARDAN ANTİMİKROBİYAL MADDE ELDESİ
BİTKİSEL GIDA KAYNAKLI BAZI BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİN KANSER HÜCRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ
BİTKİSEL KAYNAKLI BİYOAKTİF BİLEŞİKLER ANTİBİYOTİKLERE ALTERNATİF OLABİLİR Mİ?
BİTTER ÇİKOLATANIN PROBİYOTİK MİKROORGANİZMALAR VE PRE-BİYOTİK DİYET LİFLERLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ YÖNÜYLE BUĞDAY RUŞEYMİ
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN BİYOYARARLILIĞINI ARTIRMADA NANOEMÜLSİYON UYGULAMALARI
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN DOĞAL KAYNAKLARI: GIDA ENDÜSTRİSİ ATIK VE YAN ÜRÜNLERİ
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN ENKAPSÜLASYONUNDA KULLANILAN NANOENKAPSÜLASYON YÖNTEMLERİ
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN GIDA ATIKLARINDAN EKSTRAKSİYONUNDA MODERN TEKNİKLERİN KULLANIMI
BİYOAKTİF BİR BİLEŞEN OLARAK RESVERATROL
BİYOAKTİF BİR BİLEŞEN: LİNALOOL VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
BİYOAKTİF BİR GIDA BİLEŞENİ OLARAK LEVAN POLİSAKKARİTİ İÇİN DÜŞÜK MALİYETLİ ÜRETİM SÜREÇLERİ GELİŞTİRİLMESİ
BÖĞÜRTLEN (RUBUS CAESİUS)  SUYU VE YAPRAĞINDA ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN, TOPLAM FENOLİK MADDE MİKTARININ VE BAZI GIDA KAYNAKLI BAKTERİLER ÜZERİNE ANTİBAKTERİYEL ETKİLERİNİN SAPTANMASI
COĞRAFİ İŞARETLERİN ÇEVREYİ ve BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUMA İŞLEVİ
ÇİMLENDİRME PROSESİ İLE BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN DEĞİŞİMİ
DEPO ZARARLILARINDAN ETKİLENEN BAKLİYATLARIN DOĞAL KATKI MADDELERİNİN ÜRETİMİNDE HAMMADDE OLARAK KULLANIM OLANAKLARI
DETERMINATION OF PHYSICAL AND CHEMICAL STABILITY IN NANOEMULSION SYSTEM USING BY MODEL OIL
DETERMINATION OF POTENTIAL MIGRANTS IN SOME PAPER FOOD PACKAGING IN CZECH REPUBLIC
DİPEPTİDİL PEPTİDAZ IV (DPP IV) ENZİMİNİN KİNETİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
DİYET LİFLERİN VE AROMA MADDELERİN KESME MUHALLEBİDE KULLANILMASI VE DONDURMAYA İŞLENMESİNİN DUYUSAL ANALİZ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
DNA METİLTRANSFERAZ İNHİBİTÖRÜ BAZI DOĞAL BİLEŞİKLER VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI
DOĞAL ANTİMİKROBİYAL MADDELER VE GIDALARDA KULLANIMI
DOĞAL GIDA RENKLENDİRİCİSİ OLARAK MONASCUS PİGMENTLERİ
DOĞAL KATKI MADDELERİ: KULLANIMLARI, YARARLARI, RİSKLERİ
DOĞAL KATKI MADDELERİNİN KULLANIMINDA TÜKETİCİ TERCİHLERİ ve DUYUSAL ANALİZ
DOĞAL RENK PİGMENTLERİ OLARAK BETALAİNLER: KAYNAKLARI, STABİLİTELERİ ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ
DOĞAL VE GÜVENİLİR GIDA TÜKETİMİN DE BİYOTEKNOLOJİNİN HEDİYESİ; “MAYA EKSTRAKTI”
DOMATES PROSES ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: FARKLI ÇÖZGENLER KULLANARAK LİKOPEN EKSTRAKSİYONU
DÜŞÜK YAĞLI FIRINCILIK ÜRÜNLERİNDE ENZİME DİRENÇLİ NİŞASTA KULLANIMI
EFFECTS OF FREEZE- AND VACUUM-DRYING PRETREATMENTS ON PRODUCTION OF RED BEET CHIPS
ELEKTRO-PÜSKÜRTME TEKNİĞİ İLE UÇUCU YAĞ YÜKLÜ KİTOSAN NANOPARÇACIKLARININ SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU VE ANTİFUNGAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ
ELMA SUYU ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ANTİOKSİDAN ELDESİ VE NANOLİPOZOM UYGULAMALARI
ENDÜSTRİYEL BİR ATIK OLARAK VİŞNE ÇEKİRDEĞİ: VİŞNE ÇEKİRDEĞİ YAĞI
ESANSİYEL YAĞLARDA BULUNAN BAZI UÇUCU BİLEŞENLERİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ
ET ÜRÜNLERİNDE BİYOAKTİF PEPTİTLER VE ÖZELLİKLERİ
EUREOPEAN CRANBERRYBUSH MEYVESİNDE BULUNAN FENOLİK MADDELERİN HPLC-ECD VE HPLC-PDA İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ
FARKLI KAYNAKLARDAN İZOLE EDİLEN MAYALARIN ENZİM ÜRETİM POTANSİYELLERİNİN BELİRLENMESİ
FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİNİN KARADUTUN ANTİOKSİDANLARINA VE İN-VİTRO BİYOERİŞEBİLİRLİĞİNE ETKİSİ
FARKLI MEYVELERLE ÜRETİLEN SU KEFİRLERİNİN LEZZET PROFİLİ
FENOLİK BİLEŞİKLERİN  DOĞAL YÜZEY AKTİFLERLE ETKİLEŞİMİ
FORTIFICATION OF TURKISH FERMENTED DRINK (AYRAN) WITH ENCAPSULATED COCOA HULL WASTE EXTRACT
FUNCTIONAL PROPERTIES OF Nigella sativa SEED PROTEIN
GELENEKSEL MEYVE EKŞİLERİNİN
GELENEKSEL VE MODERN TEKNİKLERLE ÜRETİLEN ÜZÜM PEKMEZLERİNİN FENOLİK İÇERİKLERİNİN, ANTİOKSİDAN KAPASİTELERİNİN VE ESER ELEMENT MİKTARLARININ KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ
GIDA BİLİMİ VE BİYOTEKNOLOJİDE MİKROENKAPSÜLASYON
GIDA KATKI MADDELERİ VE GIDA TAKVİYELERİNİN GÜVENLİK DEĞERLENDİRMESİ
GIDALARDAKİ FİTOKİMYASALLARIN PERİODONTAL PATOJENLERE KARŞI ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN IN VITRO DEĞERLENDİRİLMESİ
IN VITRO ANTIOXIDANT ACTIVITY AND PHENOLIC PROFILE OF A LOCAL BEETROOT (BETA VULGARIS L.) VARIETY; SAVANDAR BEET
KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI KULLANIMININ KEKLERDE BAZI KALİTE KRİTERLERİ ÜZERİNE ETKİSİ
KAPYA BİBER TOHUMU UNUNDAN SÜRÜLEBİLİR ÜRÜN GELİŞTİRME
KARADUT ANTİOKSİDANLARININ LİPOZOMLA NANOENKAPSÜLASYONU VE BİYOYARARLILIĞININ ARTIRILARAK ÇİKOLATANIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNDE KULLANIMI
KEÇİBOYNUZUNDA D-PİNİTOL VARLIĞI
KEFİRİN ANTİKANSEROJENİK AKTİVİTESİ
KETEN TOHUMUNUN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ   VE SAĞLIĞA FAYDALARI
KIRMIZI VE YEŞİL MERCİMEKTEN ELDE EDİLEN NİŞASTANIN ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
KİNOA UNUNUN GELENEKSEL ERİŞTE ÜRETİMİNDE KULLANIMI
KOKULU ÜZÜM (Vitis Labrusca)’ÜN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ
Lactobacillus brevis E25 TARAFINDAN ÜRETİLEN α-GLUKAN’IN KİMYASAL YAPISININ İNCELENMESİ VE PREBİYOTİK ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
LEGAL REGULATIONS ON PAPER PACKAGING MATERIAL AT EUROPEAN LEVEL
LEVAN BAZLI FONKSİYONEL GIDA BİLEŞENLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ
MEYVE SUYU FABRİKA ATIKLARINDAN TEMİN EDİLEN ATIK ELMA POSALARINDAN MİKRODALGA TEKNOLOJİSİ KULLANIMIYLA PEKTİN ÜRETİMİ
MEYVE-SEBZE SULARININ BAZI GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLER ÜZERİNDEKİ ANTİBAKTERİYAL ETKİSİ
MİKROENKAPSÜLASYON TEKNİĞİ İLE ENDÜSTRİYEL GIDA ATIĞINDAN DOĞAL GIDA KATKISI ÜRETİMİ
MOR LAHANA, HAVUÇ VE BROKOLİ İÇEREN FONKSİYONEL SEBZE CİPSİ ÜRETİMİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
NANO-ENKAPSÜLE EDİLMİŞ KAKAO KABUĞU ATIĞI EKSTRAKTI İLE ZENGİNLEŞTİRİLEN AYRAN
NAR (PUNİCA GRANATUM) KABUĞU ve NAR SUYUNUN ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN, TOPLAM FENOLİK MADDE MİKTARLARININ VE BAZI GIDA KAYNAKLI BAKTERİLER ÜZERİNE ANTİBAKTERİYEL ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA
NAR ÇEKİRDEKLERİNİN KEK ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ
NAR SULARINDA TAĞŞİŞ TESPİTİ İÇİN FENOLİK MADDE PROFİLİNİN İNCELENMESİ
NUTRITIONAL PROPERTIES OF MICROALGAE
PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞININ ÖNEMLİ BİYOAKTİF BİLEŞENİ: γ-ORİZANOL
PİTAYA (Hylocereus spp.) MEYVESİNİN FENOLİK VE BETALAİN BİLEŞENLERİ
PROBİYOTİK ÜRÜN VE PREPARATLARIN HELİCOBACTER PYLORİ VE STAPHYLOCOCCUS AUREUS ÜZERİNE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİNİN ARAŞTIRILMASI
REKOMBİNANT ANTİMİKROBİYAL PEPTİDLER
SALMONELLA TYPHIMURIUM’A KARŞI KEKIK VE DEREOTU ESANSİYEL YAĞLARININ ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİNİN İNCELENMESİ
SENSORY PROPERTIES OF ROSELLE ENRICHED MUFFIN CAKE
SPİRULİNA’DAN KLOROFİL VE FİKOSİYANİN PİGMENTLERİNİN FARKLI ÇÖZGENLERLE EKSTRAKSİYONU
SÜNELİ BUĞDAYLARDAN ELDE EDİLEN UNLAR İLE ÜRETİLEN KMEKLERDE BOZULAN KALİTENİN DOĞAL KATKILAR İLE DÜZELTİLMESİ
SÜPERKRİTİK KARBONDİOKSİT EKSTRAKSİYONU İLE BİTKİSEL ATIKLARDAN RENKLENDİRİCİ ÜRETİMİ
SÜT KÖKENLİ BİYOAKTİF BİLEŞENLER
SÜT PROTEİNLERİNDEN BİYOAKTİF PEPTİD ELDESİ
ŞARAP ENDÜSTRİSİ ÜZÜM POSASI ATIKLARINDA FENOLİK BİLEŞİKLERİN İNSAN SAĞLIĞI VE EKONOMİK POTANSİYELLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME
THE INTERACTION BETWEEN FOOD MATRICES AND FOOD DELIVERY SYSTEMS ON BIOAVAILBILITY AND DIGESTIBLITY OF LIPIDS
Trachystemon orientalis (L.)’den PEKTİN ELDESİ ve KISMİ KARAKTERİZASYONU
TÜRKİYE VE DÜNYA’DA TAZE VE PROSES GÖRMÜŞ MEYVE SEBZE TÜKETİMİ VE TÜKETİCİ YAKLAŞIMLARI
TÜRKİYE’DE FARKLI BÖLGELERDE YETİŞTİRİLEN  STEVIA BİTKİSİNİN STEVIOL GLIKOZIT İÇERİKLERİ
ULTRASES ÖN İŞLEM UYGULAMASININ GÜL (Rosa Damascena) YAĞININ DESTİLASYON SÜRESİ, UÇUCU YAĞ BİLEŞENLERİ VE GÜL YAĞI VERİMİNE ETKİSİ
VALORIZATION OF FOOD WASTES COMING FROM SOUR CHERRY JUICE PROCESSING
YAPRAKLI BİTKİSEL ÜRÜNLERDE BULUNAN BİYOAKTİF BİLEŞENLER
YEŞİL ÇAY ÜRETİM ATIKLARINDAN L-TEANİN ELDESİ
YOĞURTLARDA MACA (LEPİDİUM MEYENİİ) TOZU VE PROPOLİS KULLANIMININ ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ
YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ TEKNOLOJİSİNİN MEYVE VE SEBZELER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ
ZERDEÇAL EKSTRESİ İÇEREN BİYOPOLİMER ESASLI MUKOADEZİF VE BİYOAKTİF FİLMLER
ZEYTİN KARASUYUNDA BULUNAN FENOLİK BİLEŞİKLER