Bildiriler Listesi
Kongremizde yayınlanan tüm bildirilerin listesi aşağıda belirtilmiştir. Bildiri içerikleri için kongre kitapçığı incelebilir. Bildiri gönderen tüm katılımcılarımıza teşekkürlerimizi sunar, başarılarının devamını dileriz.
AKDENİZ BÖLGESİNİN ÖNEMLİ BİTKİLERİNDEN MENENGİÇ |
ALTERNATİF BİR BİTKİSEL YAĞ: KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI |
ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERE SAHİP DOĞAL BOYALAR |
APPLICATIONS OF BIOSENSORS IN DETERMINATION OF ANTIOXIDANT CAPACITY OF FOODS & BEVERAGES |
ATIŞTIRMALIK BARLARIN TÜKETİCİ VE ÜRETİCİ TRENDLERİ VE EUROMONITOR VERİLERİ |
AVOKADO VE ÇEKİRDEĞİNİN FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ |
AYDIN’DA YETİŞTİRİLEN FARKLI İNCİR KÜLTÜVARLARINDAN ELDE EDİLEN SÜTLERİN İNSAN PROSTAT KANSER HÜCRELERİ ÜZERİNDEKİ SİTOTOKSİK ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI |
BALIK İŞLEME ATIĞI YAĞI EMÜLSİYONUNUN KARAKTERİZASYONU |
BAZI DOĞAL BİLEŞİKLERİN KANDİDA TÜRLERİNDE APOPTOTİK VE ANTİİNFLAMATUAR ETKİLERİNİN KARŞILAŞTIRILMASI |
BİR ENKAPSÜLASYON TEKNİĞİ OLARAK KOASERVASYON |
BİTKİ ÇAYLARININ TÜKETİMİNİN HEMATOLOJİK PARAMETRELER ÜZERİNE MUHTEMEL ETKİLERİ |
BİTKİSEL ATIKLARDAN ANTİMİKROBİYAL MADDE ELDESİ |
BİTKİSEL GIDA KAYNAKLI BAZI BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİN KANSER HÜCRELERİ ÜZERİNE ETKİSİ |
BİTKİSEL KAYNAKLI BİYOAKTİF BİLEŞİKLER ANTİBİYOTİKLERE ALTERNATİF OLABİLİR Mİ? |
BİTTER ÇİKOLATANIN PROBİYOTİK MİKROORGANİZMALAR VE PRE-BİYOTİK DİYET LİFLERLE ZENGİNLEŞTİRİLMESİ |
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ YÖNÜYLE BUĞDAY RUŞEYMİ |
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN BİYOYARARLILIĞINI ARTIRMADA NANOEMÜLSİYON UYGULAMALARI |
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN DOĞAL KAYNAKLARI: GIDA ENDÜSTRİSİ ATIK VE YAN ÜRÜNLERİ |
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN ENKAPSÜLASYONUNDA KULLANILAN NANOENKAPSÜLASYON YÖNTEMLERİ |
BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN GIDA ATIKLARINDAN EKSTRAKSİYONUNDA MODERN TEKNİKLERİN KULLANIMI |
BİYOAKTİF BİR BİLEŞEN OLARAK RESVERATROL |
BİYOAKTİF BİR BİLEŞEN: LİNALOOL VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ |
BİYOAKTİF BİR GIDA BİLEŞENİ OLARAK LEVAN POLİSAKKARİTİ İÇİN DÜŞÜK MALİYETLİ ÜRETİM SÜREÇLERİ GELİŞTİRİLMESİ |
BÖĞÜRTLEN (RUBUS CAESİUS) SUYU VE YAPRAĞINDA ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN, TOPLAM FENOLİK MADDE MİKTARININ VE BAZI GIDA KAYNAKLI BAKTERİLER ÜZERİNE ANTİBAKTERİYEL ETKİLERİNİN SAPTANMASI |
COĞRAFİ İŞARETLERİN ÇEVREYİ ve BİYOLOJİK ÇEŞİTLİLİĞİ KORUMA İŞLEVİ |
ÇİMLENDİRME PROSESİ İLE BİYOAKTİF BİLEŞENLERİN DEĞİŞİMİ |
DEPO ZARARLILARINDAN ETKİLENEN BAKLİYATLARIN DOĞAL KATKI MADDELERİNİN ÜRETİMİNDE HAMMADDE OLARAK KULLANIM OLANAKLARI |
DETERMINATION OF PHYSICAL AND CHEMICAL STABILITY IN NANOEMULSION SYSTEM USING BY MODEL OIL |
DETERMINATION OF POTENTIAL MIGRANTS IN SOME PAPER FOOD PACKAGING IN CZECH REPUBLIC |
DİPEPTİDİL PEPTİDAZ IV (DPP IV) ENZİMİNİN KİNETİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
DİYET LİFLERİN VE AROMA MADDELERİN KESME MUHALLEBİDE KULLANILMASI VE DONDURMAYA İŞLENMESİNİN DUYUSAL ANALİZ İLE DEĞERLENDİRİLMESİ |
DNA METİLTRANSFERAZ İNHİBİTÖRÜ BAZI DOĞAL BİLEŞİKLER VE TEDAVİ YAKLAŞIMLARI |
DOĞAL ANTİMİKROBİYAL MADDELER VE GIDALARDA KULLANIMI |
DOĞAL GIDA RENKLENDİRİCİSİ OLARAK MONASCUS PİGMENTLERİ |
DOĞAL KATKI MADDELERİ: KULLANIMLARI, YARARLARI, RİSKLERİ |
DOĞAL KATKI MADDELERİNİN KULLANIMINDA TÜKETİCİ TERCİHLERİ ve DUYUSAL ANALİZ |
DOĞAL RENK PİGMENTLERİ OLARAK BETALAİNLER: KAYNAKLARI, STABİLİTELERİ ve FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİ |
DOĞAL VE GÜVENİLİR GIDA TÜKETİMİN DE BİYOTEKNOLOJİNİN HEDİYESİ; “MAYA EKSTRAKTI” |
DOMATES PROSES ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: FARKLI ÇÖZGENLER KULLANARAK LİKOPEN EKSTRAKSİYONU |
DÜŞÜK YAĞLI FIRINCILIK ÜRÜNLERİNDE ENZİME DİRENÇLİ NİŞASTA KULLANIMI |
EFFECTS OF FREEZE- AND VACUUM-DRYING PRETREATMENTS ON PRODUCTION OF RED BEET CHIPS |
ELEKTRO-PÜSKÜRTME TEKNİĞİ İLE UÇUCU YAĞ YÜKLÜ KİTOSAN NANOPARÇACIKLARININ SENTEZİ, KARAKTERİZASYONU VE ANTİFUNGAL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ |
ELMA SUYU ATIKLARININ DEĞERLENDİRİLMESİ: ANTİOKSİDAN ELDESİ VE NANOLİPOZOM UYGULAMALARI |
ENDÜSTRİYEL BİR ATIK OLARAK VİŞNE ÇEKİRDEĞİ: VİŞNE ÇEKİRDEĞİ YAĞI |
ESANSİYEL YAĞLARDA BULUNAN BAZI UÇUCU BİLEŞENLERİN BİYOLOJİK ÖZELLİKLERİ |
ET ÜRÜNLERİNDE BİYOAKTİF PEPTİTLER VE ÖZELLİKLERİ |
EUREOPEAN CRANBERRYBUSH MEYVESİNDE BULUNAN FENOLİK MADDELERİN HPLC-ECD VE HPLC-PDA İLE KARŞILAŞTIRMALI ANALİZİ |
FARKLI KAYNAKLARDAN İZOLE EDİLEN MAYALARIN ENZİM ÜRETİM POTANSİYELLERİNİN BELİRLENMESİ |
FARKLI KURUTMA YÖNTEMLERİNİN KARADUTUN ANTİOKSİDANLARINA VE İN-VİTRO BİYOERİŞEBİLİRLİĞİNE ETKİSİ |
FARKLI MEYVELERLE ÜRETİLEN SU KEFİRLERİNİN LEZZET PROFİLİ |
FENOLİK BİLEŞİKLERİN DOĞAL YÜZEY AKTİFLERLE ETKİLEŞİMİ |
FORTIFICATION OF TURKISH FERMENTED DRINK (AYRAN) WITH ENCAPSULATED COCOA HULL WASTE EXTRACT |
FUNCTIONAL PROPERTIES OF Nigella sativa SEED PROTEIN |
GELENEKSEL MEYVE EKŞİLERİNİN |
GELENEKSEL VE MODERN TEKNİKLERLE ÜRETİLEN ÜZÜM PEKMEZLERİNİN FENOLİK İÇERİKLERİNİN, ANTİOKSİDAN KAPASİTELERİNİN VE ESER ELEMENT MİKTARLARININ KARŞILAŞTIRMALI OLARAK İNCELENMESİ |
GIDA BİLİMİ VE BİYOTEKNOLOJİDE MİKROENKAPSÜLASYON |
GIDA KATKI MADDELERİ VE GIDA TAKVİYELERİNİN GÜVENLİK DEĞERLENDİRMESİ |
GIDALARDAKİ FİTOKİMYASALLARIN PERİODONTAL PATOJENLERE KARŞI ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTELERİNİN IN VITRO DEĞERLENDİRİLMESİ |
IN VITRO ANTIOXIDANT ACTIVITY AND PHENOLIC PROFILE OF A LOCAL BEETROOT (BETA VULGARIS L.) VARIETY; SAVANDAR BEET |
KABAK ÇEKİRDEĞİ YAĞI KULLANIMININ KEKLERDE BAZI KALİTE KRİTERLERİ ÜZERİNE ETKİSİ |
KAPYA BİBER TOHUMU UNUNDAN SÜRÜLEBİLİR ÜRÜN GELİŞTİRME |
KARADUT ANTİOKSİDANLARININ LİPOZOMLA NANOENKAPSÜLASYONU VE BİYOYARARLILIĞININ ARTIRILARAK ÇİKOLATANIN ZENGİNLEŞTİRİLMESİNDE KULLANIMI |
KEÇİBOYNUZUNDA D-PİNİTOL VARLIĞI |
KEFİRİN ANTİKANSEROJENİK AKTİVİTESİ |
KETEN TOHUMUNUN BİYOAKTİF BİLEŞİKLERİ VE SAĞLIĞA FAYDALARI |
KIRMIZI VE YEŞİL MERCİMEKTEN ELDE EDİLEN NİŞASTANIN ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI |
KİNOA UNUNUN GELENEKSEL ERİŞTE ÜRETİMİNDE KULLANIMI |
KOKULU ÜZÜM (Vitis Labrusca)’ÜN BİYOAKTİF BİLEŞENLERİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ |
Lactobacillus brevis E25 TARAFINDAN ÜRETİLEN α-GLUKAN’IN KİMYASAL YAPISININ İNCELENMESİ VE PREBİYOTİK ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI |
LEGAL REGULATIONS ON PAPER PACKAGING MATERIAL AT EUROPEAN LEVEL |
LEVAN BAZLI FONKSİYONEL GIDA BİLEŞENLERİNİN GELİŞTİRİLMESİ |
MEYVE SUYU FABRİKA ATIKLARINDAN TEMİN EDİLEN ATIK ELMA POSALARINDAN MİKRODALGA TEKNOLOJİSİ KULLANIMIYLA PEKTİN ÜRETİMİ |
MEYVE-SEBZE SULARININ BAZI GIDA KAYNAKLI PATOJEN BAKTERİLER ÜZERİNDEKİ ANTİBAKTERİYAL ETKİSİ |
MİKROENKAPSÜLASYON TEKNİĞİ İLE ENDÜSTRİYEL GIDA ATIĞINDAN DOĞAL GIDA KATKISI ÜRETİMİ |
MOR LAHANA, HAVUÇ VE BROKOLİ İÇEREN FONKSİYONEL SEBZE CİPSİ ÜRETİMİ VE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI |
NANO-ENKAPSÜLE EDİLMİŞ KAKAO KABUĞU ATIĞI EKSTRAKTI İLE ZENGİNLEŞTİRİLEN AYRAN |
NAR (PUNİCA GRANATUM) KABUĞU ve NAR SUYUNUN ANTİOKSİDAN KAPASİTESİNİN, TOPLAM FENOLİK MADDE MİKTARLARININ VE BAZI GIDA KAYNAKLI BAKTERİLER ÜZERİNE ANTİBAKTERİYEL ETKİLERİNİN ARAŞTIRILMASI ÜZERİNE BİR ÇALIŞMA |
NAR ÇEKİRDEKLERİNİN KEK ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ |
NAR SULARINDA TAĞŞİŞ TESPİTİ İÇİN FENOLİK MADDE PROFİLİNİN İNCELENMESİ |
NUTRITIONAL PROPERTIES OF MICROALGAE |
PİRİNÇ KEPEĞİ YAĞININ ÖNEMLİ BİYOAKTİF BİLEŞENİ: γ-ORİZANOL |
PİTAYA (Hylocereus spp.) MEYVESİNİN FENOLİK VE BETALAİN BİLEŞENLERİ |
PROBİYOTİK ÜRÜN VE PREPARATLARIN HELİCOBACTER PYLORİ VE STAPHYLOCOCCUS AUREUS ÜZERİNE ANTİMİKROBİYAL AKTİVİTESİNİN ARAŞTIRILMASI |
REKOMBİNANT ANTİMİKROBİYAL PEPTİDLER |
SALMONELLA TYPHIMURIUM’A KARŞI KEKIK VE DEREOTU ESANSİYEL YAĞLARININ ANTİMİKROBİYAL ETKİLERİNİN İNCELENMESİ |
SENSORY PROPERTIES OF ROSELLE ENRICHED MUFFIN CAKE |
SPİRULİNA’DAN KLOROFİL VE FİKOSİYANİN PİGMENTLERİNİN FARKLI ÇÖZGENLERLE EKSTRAKSİYONU |
SÜNELİ BUĞDAYLARDAN ELDE EDİLEN UNLAR İLE ÜRETİLEN KMEKLERDE BOZULAN KALİTENİN DOĞAL KATKILAR İLE DÜZELTİLMESİ |
SÜPERKRİTİK KARBONDİOKSİT EKSTRAKSİYONU İLE BİTKİSEL ATIKLARDAN RENKLENDİRİCİ ÜRETİMİ |
SÜT KÖKENLİ BİYOAKTİF BİLEŞENLER |
SÜT PROTEİNLERİNDEN BİYOAKTİF PEPTİD ELDESİ |
ŞARAP ENDÜSTRİSİ ÜZÜM POSASI ATIKLARINDA FENOLİK BİLEŞİKLERİN İNSAN SAĞLIĞI VE EKONOMİK POTANSİYELLERİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME |
THE INTERACTION BETWEEN FOOD MATRICES AND FOOD DELIVERY SYSTEMS ON BIOAVAILBILITY AND DIGESTIBLITY OF LIPIDS |
Trachystemon orientalis (L.)’den PEKTİN ELDESİ ve KISMİ KARAKTERİZASYONU |
TÜRKİYE VE DÜNYA’DA TAZE VE PROSES GÖRMÜŞ MEYVE SEBZE TÜKETİMİ VE TÜKETİCİ YAKLAŞIMLARI |
TÜRKİYE’DE FARKLI BÖLGELERDE YETİŞTİRİLEN STEVIA BİTKİSİNİN STEVIOL GLIKOZIT İÇERİKLERİ |
ULTRASES ÖN İŞLEM UYGULAMASININ GÜL (Rosa Damascena) YAĞININ DESTİLASYON SÜRESİ, UÇUCU YAĞ BİLEŞENLERİ VE GÜL YAĞI VERİMİNE ETKİSİ |
VALORIZATION OF FOOD WASTES COMING FROM SOUR CHERRY JUICE PROCESSING |
YAPRAKLI BİTKİSEL ÜRÜNLERDE BULUNAN BİYOAKTİF BİLEŞENLER |
YEŞİL ÇAY ÜRETİM ATIKLARINDAN L-TEANİN ELDESİ |
YOĞURTLARDA MACA (LEPİDİUM MEYENİİ) TOZU VE PROPOLİS KULLANIMININ ETKİLERİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ |
YÜKSEK HİDROSTATİK BASINÇ TEKNOLOJİSİNİN MEYVE VE SEBZELER ÜZERİNDEKİ ETKİSİ |
ZERDEÇAL EKSTRESİ İÇEREN BİYOPOLİMER ESASLI MUKOADEZİF VE BİYOAKTİF FİLMLER |
ZEYTİN KARASUYUNDA BULUNAN FENOLİK BİLEŞİKLER |