Kongre Programı
9:00-9:30 | Kayıt, İkram (POSTERLERİN ASILMASI) |
9:30-10:15 | Açılış Konuşmaları
Prof. Dr. Beraat Özçelik, Kongre Başkanı/Proje Yürütücüsü Yük. Müh. Yasemen Özlem Mailoğlu, İSTKA Uzmanı Hamit Aygül, İstanbul Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Önal, İstanbul Vali Yardımcısı ve İSTKA Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Karaca, İTÜ Rektörü |
10:15-10:30 | Onur Üyelerimizin Takdimi ve Plaket Töreni |
10:30-11:00 | Gıda katkıları ve besin desteklerinin güvenilirlikleri ve toksikolojisi
Prof. Dr. Ali Esat Karakaya, Gazi Üniversitesi |
11:00-11:15 | Kahve Arası |
11:15-12:30 | I. Oturum: Gıda Sanayiinde Yerel Kaynaklar ve Atıkların Değerlendirilmesi, Katkılar ve Gıda Sanayii
Oturum Başkanı: Necdet Buzbaş (TUGİS Başkanı) |
Konuşmacılar:
Dr. Mehmet Çetin Duruk (IREKS, GIDAKAT) Prof. Dr. Artemis Karaali (EREĞLİ AGROSAN TARIM TİC. A.Ş.) Dr. Ahmet Anbarcı (YILDIZ HOLDİNG) Dilek Emil (YAŞAR HOLDİNG) |
|
12:30-13:30 | Öğle Yemeği |
13:30-14:00 | Laboratuvar Açılışı/ Poster Sunumları |
PARALEL OTURUMLAR-I | |
II. Oturum: Biyoaktif Bileşenler ve Sağlık, Güvenlik Uygulamaları
Salon: SDKM- Konferans Salonu Oturum Başkanı: Prof. Dr. Beraat Özçelik |
|
14:00-14:20 | Besin destekleri ve toplum sağlığı: Fitovijilans ve güvenlik çalışmaları
Prof. Dr. Ahmet Başaran, Gazi Üniversitesi |
14:20-14:40 | Bazı gıdaların sağlık üzerine etkileri: Meme kanseri çalışmaları
Prof. Dr. Oğuz Öztürk, İstanbul Üniversitesi, DETAE |
14:40-15:00 | Tıbbi-Aromatik Bitkiler ve Ürünleri Konusunda Yasal Durum
Prof. Dr. Nazım Şekeroğlu, Kilis Üniversitesi |
15:00-15:20 | Bazı doğal bileşiklerin kandida türlerinde apoptotik ve antiinflamatuar etkilerinin karşılaştırılması
Yrd. Doç. Dr. Zerrin Cantürk, Anadolu Üniversitesi |
15:20-15:30 | Sorular ve Tartışma |
15:30-15:50 | Kahve Molası |
IV. Oturum
Salon: SDKM Seminer Salonu Oturum Başkanı: Prof. Dr. Ali Esat Karakaya |
|
14:00-14:15 | Elektro-püskürtme tekniği ile uçucu yağ yüklü kitosan nanoparçacıklarının sentezi, karakterizasyonu ve antifungal özelliklerinin belirlenmesi
Dr. Azime Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi |
14:15-14:30 | Kırmızı ve yeşil mercimekten elde edilen nişastanın özelliklerinin araştırılması
Yrd. Doç.Dr. Ebru Fıratlıgil, İstanbul Teknik Üniversitesi |
14:30-14:45 | Determination of physical and chemical stability in nanoemulsion system using by model oil
Yrd. Doç.Dr. Sibel Uluata, İnönü Üniversitesi |
14:45-15:00 | Geleneksel ve modern tekniklerle üretilen üzüm pekmezlerinin fenolik içeriklerinin, antioksidan kapasitelerinin ve eser element miktarlarının karşılaştırmalı olarak incelenmesi
Yrd. Doç. Dr. Muhammed Hamitoğlu, Yeditepe Üniversitesi |
15:00-15:15 | Alternatif bir bitkisel yağ: Kabak çekirdeği yağı
Yrd. Doç. Dr. Kamil Emre Gerçekaslan, Nevşehir Üniversitesi |
15:15-15:30 | Sorular ve Tartışma |
15:30-15:50 | Kahve Molası |
PARALEL OTURUMLAR-II | |
III. Oturum: Bitkisel Biyoçeşitlilik, Biyoaktif Bileşenler ve Özgün teknoloji Uygulamaları
Salon: SDKM- Konferans Salonu Oturum Başkanı: Prof. Dr. Artemis Karaali |
|
15:50-16:10 | İstanbul’ un bitki biyoçeşitliliği
Yük. Müh. Halil İbrahim Tuzlacı, Bitkisel Biyoçeşitlilik, Geofit araştırma ve Eğitim Merkezi |
16:10-16:30 | Biyoaktif / fonksiyonel gıda bileşenlerinin eldesinde membran teknolojilerinin kullanımı
Prof. Dr. İsmail Koyuncu, İstanbul Teknik Üniversitesi |
16:30-16:50 | Biyoteknolojik yöntemle gıda katkıları eldesi
Doç. Dr. Mustafa Türker, Pak Gıda Üretim Pazarlama A.Ş. |
16:50-17:10 | Hippophae bitkisinin dünyamızdaki ve ülkemizdeki durumu ve medikal yönü
Prof. Dr. Aliye Aras Perk, İstanbul Üniversitesi |
17:10-17.30 | Lactobacillus brevis E25 tarafından üretilen α-glukan’ın kimyasal yapısının incelenmesi ve prebiyotik etkisinin araştırılması,
Doç. Dr. Mustafa Tahsin Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi
|
V. Oturum
Salon: SDKM Seminer Salonu Oturum Başkanı: Prof. Dr. Gürbüz Güneş |
|
15:50-16:05 | Gıdalardaki fitokimyasalların periodontal patojenlere karşı antimikrobiyal etkilerinin in vitro değerlendirilmesi
Yrd. Doç Dr. Elif Burcu Bali, Gazi Üniversitesi |
16:05-16:20 | In vitro antioxidant activity and phenolic profile of a local beetroot (Beta vulgaris L.) variety; savandar beet
Yük. Müh. Kadriye Kasapoğlu, İstanbul Teknik Üniversitesi |
16:20-16:35 | Nar (Punica granatum) kabuğu ve nar suyunun antioksidan kapasitesinin, toplam fenolik madde miktarlarının ve bazı gıda kaynaklı bakteriler üzerine antibakteriyel etkilerinin araştırılması üzerine bir çalışma
Doç. Dr. Suzan Öztürk Yılmaz, Sakarya Üniversitesi |
16:35-16:50 | Trachystemon orientalis (L.)’den pektin eldesi ve kısmi karakterizasyonu
Dr. Şaban Keskin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi |
16:50-17:05 | Geleneksel meyve ekşilerinin antimikrobiyal özellikleri
Dr. Selin Sağlam, Aydın Üniversitesi |
17:05-17:20 | Pitaya (Hylocereus spp.) meyvesinin fenolik ve betalain bileşenleri
Yard. Doç. Dr. Ahmet Ünver, Necmettin Erbakan Üniversitesi |
17:30-17:45 | KAPANIŞ KONUŞMASI
Salon: SDKM- Konferans Salonu Prof. Dr. Beraat Özçelik, İstanbul Teknik Üniversitesi |